Поддръжка на уебсайт – защо е важна?

В тази статия ще ти разкажем какво представлява поддръжката на уебсайт и защо е важна.

След усилена работа твоят уебсайт или онлайн магазин е готов да посрещне първите си посетители! Въпреки че това е голяма стъпка напред, работата не свършва дотук.

Да имаш уебсайт не е задача, която просто отмяташ; това е процес, който продължава във времето.

Качествената изработка на уебсайт изисква ресурс – не само от финансова гледна точка, но и по отношение на времето и енергията, които отделяш за него.

Затова след като проектът е завършен, ангажираността към него продължава – така, че сайтът ти да се развива заедно с теб и твоя бизнес, и да предлага най-доброто потребителско преживяване за клиентите ти.

Твоят уебсайт или онлайн магазин изисква редовна поддръжка, за да работи гладко и безпроблемно.

И така,

С какво може да помогнем ние?

Осигуряваме редовна поддръжка на твоя уебсайт или магазин, която се грижи за успешното ти онлайн присъствие отвъд първоначалното му създаване.

Дори ако твоят сайт не е изработен от нас, ще се радваме да съдействаме!

Предлагаме техническа поддръжка – чрез редовни актуализации и наблюдения, и администриране на съдържание според нуждите ти. Комбинирай тези две услуги, за да подпомогнеш развитието на твоя бизнес.

Какви са параметрите на техническата поддръжка?

  1. Редовни актуализации – имаме грижата всички компоненти на твоя уебсайт или онлайн магазин (система, тема, модули) да бъдат бъдат обновявани редовно към последните версии, след като предварително сме се уверили в тяхната съвместимост и правилна работа. Този процес е не само важен за сигурността, но и подобрява производителността и скоростта на зареждане на сайта.
  2. Мониторинг на сигурността – постоянно следим за уязвимости и ги отстраняваме своевременно, за да предпазим сайта ти от възможни атаки. Ако засечем уязвимост в някой компонент, веднага го обновяваме към последната налична версия, за да елиминираме риска. Макар и всички да сме го чували, рядко осъзнаваме колко сериозна всъщност е опасността от атаки. За съжаление обаче вече редовно има пробиви в сигурността на различни софтуери, дори на най-добрите.
  3. Оптимизация на скоростта на зареждане – проследяваме времето и скоростта на зареждане на твоя уебсайт и се грижим те да бъдат в нормите.
  4. Мониторинг на работата („uptime“) – редовно проверяваме твоя уебсайт, за да се уверим, че всичко работи безпроблемно за клиентите ти.
  5. Резервни копия („back up“) – правим ежемесечно архивиране на сайта ти, така че в случай на проблем, дори да става въпрос за дреболия като погрешно изтриване на файл, ще можем бързо да върнем страницата във вида, в който е била запазена последно.

Какво представлява администрирането на сайт?

Администрирането включва промени по дизайна, съдържанието или функционалностите на сайта, така че той да бъде актуален. Например, можем да ти съдействаме с качване или промяна на продукти, добавяне на блог постове или събития, подготовка за сезонни кампании и т.н.

Можем да представим и месечна отчетност под формата на данни за: поръчки, трафика на уебсайта и неговата производителност, и други.

Защо да работиш с нас?

Въпреки че вероятно можеш да променяш самостоятелно и сравнително лесно част от основната информация на твоя уебсайт, все пак ще имаш нужда от съдействието на професионалисти, които да се заемат с по-трудната и отговорна работа „зад кулисите“.

Ние сме тук, за да не ти се налага да учиш как да поддържаш технически уебсайта си, като например – да правиш актуализации за сигурност и скорост на системата, както и на всички използвани модули.

Стандартите за основните технологии, на които се базират сайтовете, също се променят постоянно. Това е още една добра причина да се довериш на професионална услуга за поддръжка на твоя уебсайт.

В наше лице ще намериш съмишленик, който ще се грижи за уебсайта ти и ще съдейства своевременно дори с най-сложните проблеми. С нашата услуга за поддръжка на уебсайт получаваш пълна грижа за твоето онлайн пространство, което ти позволява да се съсредоточиш върху управлението на бизнеса си.

Изпрати ни запитване за изработка или поддръжка на уебсайт! Ще се радваме да научим повече за твоя проект, да обменим идеи и заедно да намерим най-доброто решение, което отговаря на нуждите и идеите ти.