За нас

Тук може да научите повече за нас, да намерите повече информация за нашия работен процес, както и отговорите на някои често задавани въпроси.

Реализираните ни проекти може да разгледате на страницата „Портфолио“

Ако бихте искали да работим заедно по създаването на Вашия уебсайт или онлайн магазин, свържете се с нас чрез страницата „Контакти“! 😊

За нас

Нашата история

Нашето професионално развитие в областта на разработка и дизайн на уебсайтове започна през 2020 година.

Оттогава изработваме и поддържаме уебсайтовете на множество доволни клиенти в различни сфери на дейност – от услуги до търговия.

Работим с внимание към детайла и отделяме необходимото време на индивидуалните нужди и търсения на всеки клиент, така че да постигнем възможно най-добрия и удволетворяващ резултат.

Как би изглеждала съвместната ни работа?

Нашият работен процес

Ние сме насреща да Ви обясним от какво се нуждаете, за да имате пълноценен и работещ уебсайт или онлайн магазин, и ще Ви съдействаме по време на всяка една стъпка от съвместната ни работа.

С какво работим?

Софтуер/ програми

Работим с WordPress – една от най-използваните системи за изграждане на уебсайтове, на която са изработени над 40 милиона уебсайта и онлайн магазина по целия свят. За онлайн магазин използваме системата WooCommerce, която работи с WordPress.

Работим с комбинация от съвременен билдър и лека и бърза тема, за да създадем уебсайт, който отговаря на съвременните стандарти за дизайн, бързина на зареждане и оптимизация за търсачки.

Полезно

Въпроси и отговори

Тук може да намерите отговорите на някои от въпросите, които най-често вълнуват клиентите ни. Ако имате други въпроси, не се колебайте да се свържете с нас чрез страницата „Контакти“!

Въпреки достъпността и популярността на страниците в социалните мрежи, уебсайтовете съвсем не са отживелица.

Ако се чудите как уебсайтът може да Ви помогне – независимо от бранша на Вашия бизнес, ние сме събрали няколко добри основания, които може да обмислите.

Статистика сочи, че повече от 2.4 милиарда души използват интернет всеки ден, а през последните 12 месеца около 90% от тях са намерили нужна информация и услуга, или са закупили нещо онлайн.

Уебсайтът е Вашата дигитална визитка, чрез която потенциални клиенти могат да достигнат до Вас, да се запознаят с това, което предлагате, и да Ви изберат пред друг, предлагащ подобни стоки или услуги.

Трябва да имате предвид и впечатлението и чувството за доверие, които един добър уебсайт могат да създадат у клиентите за Вас и Вашия бизнес. Един професионално направен уебсайт показва Вашето отношение не само към това, с което се занимавате, но и към Вашите клиенти.

Не е труднодостъпно и скъпо да имаш уебсайт. Ще се радваме да Ви помогнем с изработката на такъв. Не се колебайте да се свържете с нас чрез страницата „Контакти“!

Уебсайтът е неразделна част от онлайн присъствието Ви, независимо от бранша на Вашата дейност.

За да имате уебсайт, на първо място се нуждаете от домейн – името на Вашата страница, както и от хостинг – това е средата, на която Вашият уебсайт се съхранява.

Множество компании предлагат хостинг услуги, като най-често използваната от малкия и средния бизнес е т.нар. услуга „споделен“ хостинг, който е и по-достъпен.

Ние работим с Jump.bg, които предлагат едни от най-добрите услуги на българския пазар с отлично съотношение между цена и качество.

Имайте предвид, че макар и разходът за изработка на уебсайт да е еднократен, хостингът и домейнът се заплащат ежегодно. Ако предпочитате, може да ги предплатите и за повече време напред.

Ние предлагаме пълно съдействие с избора и закупуването на хостинг и домейн. 

Цената, която можем да Ви предложим, е съобразена с индивидуалните Ви нужди откъм дизайн и функционалност, но също и с пазара.

За да изготвим точна оферта, ще ни е нужна повече информация за това какво търсите и от какво имате нужда. Не се колебайте да се свържете с нас чрез страницата „Контакти“, за да обсъдим идеите Ви!

За да поддържате онлайн магазин не трябва да заплащате нищо по-различно от това, което бихте имали като разход за един обикновен сайт.

В последните години електронната търговия набира все по-големи мащаби.

Макар и някои платформи, които вероятно сте чували, като Shopify или Wix, да изискват ежемесечно заплащане на такса, отделно от изработката на самия онлайн магазин, системата WordPress, с която работим ние, не включва никакви допълнителни такси. 

Ние използваме безплатната e-commerce система WooCommerce, построена специално за WordPress, която според статистика е използвана от повече от 30% от електронните магазини в световен мащаб. 

Най-голямото предимството на WooCommerce, освен липсата на допълнителни такси, е че това е една завършена система, която разполага с всички необходими инструменти за електронна търговия.

Освен това, WooCommerce разполага с безброй опции за външни интеграции, като например с модули за приемане на онлайн плащания, изчисляване на доставка и генериране на товарителници към популярни български и чуждестранни куриери, и с други софтуери и системи.

Макар и изработката на уебсайт или онлайн магазин да се заплаща еднократно към нас, има някои редовни разходи, свързани с поддържането на сайт, които да вземете предвид.

Това са разходите за хостинг и домейн, които обикновено се заплащат и подновяват всяка година, както и разходът за поддържка на вече изработения уебсайт или онлайн магазин – техническа или друга, според индивидуалните Ви нужди. 

Техническата поддръжка не е задължителна, но е силно препоръчителна.

Да, предлагаме техническа поддръжка на всички сайтове, които изработваме, посредством разпознаваем софтуер, който проследява както сигурността, така и статистиката на зареждане на Вашия уебсайт. 

Ежемесечната техническа поддръжка е силно препоръчителна с цел осигуряването на сигурността и правилната работа на уебсайта Ви във времето. Липсата на редовно обновяване („ъпдейти“) на система, тема, модули и др. създава предпоставки за уязвимости, които могат да доведат до сериозни проблеми. За съжаление вече все по-често има пробиви в сигурността на различните софтуери, затова е важно не само редовно да се правят „ъпдейти“, но и при появата на някаква уязвимост, да се вземат своевременни мерки.

Пълният обхват на ежемесечната техническа поддръжката включва:

 • обновяване на система, тема и модули с цел гарантиране на сигурността на уебсайта;
 • създаване на backup на уебсайта, така че в случай на някакъв проблем, сайтът лесно и бързо да може да се върне във вида, в който е бил запазен последно;
 • изтриване на кеширането на съдържанието*
 • проследяване на сигурността на сайта и всички софтуери, използвани за неговото построяване;
 • проверяване на статистиката на зареждане на сайта.

По желание можем да предложим и допълнителна поддръжка според Вашите нуждите, като например обновяване на съдържание, качване на продукти (за онлайн магазини) или блог постове и др.

Ако вече имате уебсайт/ онлайн магазин и имате интерес само от поддръжка, моля, свържете се с нас чрез страницата „Контакти“ за повече информация.

* Какво значи това? Съдържанието на уебсайта се „кешира“, т.е. запазва, в браузъра при първо посещение на потребителя, за да може при следващо посещение сайтът да зареди още по-бързо. Освен това има и сървърно кеширане, което е независимо от това в браузъра на потребителя, но също цели по-бързо зареждане на страницата.

Макар и това да е възможно на теория, бихме предпочели да се запознаем с това как е направен Вашият уебсайт, за да можем да обсъдим най-добрите варианти за неговото обновяване.

Това много зависи от състоянието на уебсайта – как е построен, дали е бил поддържан и др.

В някои случаи е възможно изработката на нов уебсайт да бъде по-добрият вариант.

Свържете се с нас чрез страницата „Контакти“, за да обсъдим Вашия случай.

Занимаваме се с изработка и поддръжка на уебсайтове и онлайн магазини.

В зависимост от Вашите нужди може да предложим както създаване на изцяло адаптивен уебсайт/ онлайн магазин от нулата, така и обновяване на вече съществуващия Ви уебсайт/ онлайн магазин, например чрез интегриране на допълнителни функционалности.

Ето примери за някои от най-търсените от нашите клиенти услуги:

 • създаване на персонализиран адаптивен дизайн, съобразен с желанието на клиента;
 • оптимизиране на всяка снимка, предоставена от клиента, с цел бързо зареждане;
 • създаване на функционалност за многоезичен сайт и качване на съдържание на всеки един от езиците;
 • направа на базово SEO (основни ключови думи, до 5 бр. включени в безплатната версия на SEO модула) и регистрация в Google Search Console за откриваемост на страницата от търсачката;
 • създаване на бизнес имейл(и), който може да се свърже с Gmail;
 • интегриране на политика за бисквитки;
 • интеграция на Google Analytics и/ или Facebook Pixel за следене на поведението на потребителите на страницата;
 • интеграция с имейл маркетинг платформи като MailChimp и др.;
 • добавяне или подновяване на сертификат за сигурност на уебсайта;
 • предоставяне на текстова и/ или видео информация за работа със сайта чрез лесен административен панел.

за нас muud studio за нас muud studio за нас muud studio за нас muud studio за нас muud studio за нас muud studio за нас muud studio за нас muud studio за нас muud studio за нас muud studio за нас muud studio за нас muud studio за нас muud studio за нас muud studio за нас muud studio